Ministarstvo unutarnjih poslova uspostavit će poseban on-line vod interventne policije zbog sve češćih Facebook prosvjeda u Hrvatskoj.

Ovakva vrsta prosvjeda je sve raširenija, a prema nekim projekcijama Hrvati će do 2020. preći isključivo na Facebook prosvjedovanje i više neće uopće izlaziti na ulice.

Takva okupljanja bijesnih fejsbučara mogla bi se preliti sa zatvorenih Facebook grupa i ivenata na Facebook stranice Vlade i predsjednice Republike Hrvatske. Trenutno besposleni interventni policajci zbog toga će postati on-line i umjesto treninga s pendrekom, štitovima, suzavcem i šmrkovima za rastjerivanje bijesne gomile, vježbat će odgovaranje na gnjevne komentare, prijavljivanje govora mržnje, te u krajnjem slučaju blokiranje korisnika s Facebook stranice bilo koje državne institucije.

On line interventnoj policiji će naravno biti i na raspolaganju odgovarajući set emotikona poput šake, pendreka, štita, smajlića s plavim okom i razbijenim zubima, a sve kako bi ih kroz ovakvu hijeroglifsku komunikaciju Facebook prosvjednici ozbiljno shvatili.