1024px Kolinda Grabar Kitarović 2017 10 18 01

Predsjednica Republike odlučila je spriječiti novi pokolj na društvenim mrežama do kojeg je došlo nakon što je njena bivša izaslanica objavila kako je 8. svibnja Zagreb zapravo pao – ne oslobođen. Ta je izjava izazvala sveopće zgražanje i verbalne obračune na društvenim mrežama što je rezultiralo stotinama tisuća stradalih prijateljstava.

Budući da je predsjednica, kao i njezin prethodnik, štovatelj ideje nesvrstanih odlučila je pronaći kompromisno rješenje koje će pomiriti obje strane. Inspiraciju je pronašla prilikom posjeta Bleiburgu na Dan osolobođenja Zagreba, a svoju genijalnu ideju je uobličila u jednom facebook statusu.

Danas, 8. svibnja, obljetnica je ulaska Jugoslavenske armije u Zagreb. Događaj je to koji simbolizira pad Zagreba pod oslobođenje koje su iznjedrili partizanski boci, antifašisti. Skidanjem hrvatske i podizanjem jugoslavenske zastave Zagreb je pao pod oslobođenje pod kojim će ostati sve do Domovinskog rata kada je ponovno pao pod demokraciju. Kao što je povijest pokazala, kako Zagrebu tako i Hrvatskoj, potpuno je svejedno tko dolazi a tko odlazi, jer Hrvatska će uvijek samo padati.

I zato, želimo vam sretan dan Pada pod oslobođenje Zagreba.

Možda ste propustili

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…