Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom, državljaninom Republike Kine. Max Liu Bu Ric je priveden zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, na Instagramu se pojavio video zapis, a uz njega i fotografije iz kojih je vidljivo da je Max zajedno s jednim Hrvatom pjevao ustaške pjesme i isticao simbole NDH, te uzvikivao ‘Za dom, spremni’ na hrvatskom i kineskom jeziku.

Budući da je ovo već treći ustaša kineskog podrijetla uhićen ove godine na području Imotske krajine, hrvatska policija se obratila za pomoć kineskim kolegama. Vrlo brzo su identificirali kineskog državljanina koji se dovodi u vezu s tajnom kineskom organizacijom ‘NDH-Azija’

NDH-Aziju su osnovali potomci ustaških emigranata koji su 1945. spas potražili u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, gdje su nastavili svoje djelovanje. Iako je tek 80 ustaša uspjelo stići do kine, oni su se u potpunosti asimilirali tako da ova organizacija danas broji nešto više od 46 milijuna članova.

Iako su brojni, kineski ustaše i dalje moraju djelovati tajno zbog činjenice kako je Kina i dalje nominalno komunistička i njihova UDBA im je za petama za svakog dana.

Program i djelovanje NDH-Azije se po ničemu ne razlikuje od domaćih ustaša, tako da i oni sanjaju san Velike Hrvatske od Vardara pa do Pekinga, bore se protiv komunističke represije i prave se kako nikada nisu čuli za Jasenovac.

Kineska policija je upozorila kako postoji mogućnost da se neki članovi ove organizacije pokušaju infiltrirati među radnike koji grade Pelješki most, tako da postoji opasnost da most i prije otvaranja dobije grafite ‘Za dom spremni’ ali na kineskom.

Možda ste propustili

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…