Sinisa Vuco Kreso Beljak
Krešo Beljak / Facebook

Predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum, osvrnuo se na kandidaturu Siniše Vuce, koji je prihvatio ponudu Hrvatske seljačke stranke da postane njihov kandidat za gradonačelnika Splita na lokalnim izborima u svibnju. Željko Kerum, koji je u nekoliko navrata istaknuo kako cijeni Vucin avangardni umjetnički izričaj, izrazio je skepsu zbog činjenice da se Siniša Vuco učlanio u HSS. Kerum je uvjeren kako bi to mogao biti teret zbog kojeg Vuco neće imati šanse na izborima.

– Siniša je rođen i odrastao u Splitu, u urbanoj sredini, što se između ostaloga vidi i iz njegovog glazbenog opusa. Mislim da bi on imao više šanse da izađe sam na izbore nego s Hrvatskom seljačkom strankom. Mislim, kakve veze imaju seljaci sa Splitom?

Splićani vole urbanluk a ne krkanluk. Zato i jesu glasali za mene jer znaju da sam ja predsjednik Hrvatske građanske stranke, da sam fin i fino odgojen i da ću ih dostojanstveno predstavljat u inozemstvu kad odem na spizu u Kaštele ili na neku feštu u Bibinje – poručio je Kerum.

Još uvijek nije poznato što leži u pozadini Vucinog ulaska u HSS, događaja koji je unio pomutnju na domaću političku scenu. Iako po kuloarima kruži priča kako je predsjednik HGSS-a Krešo Beljak splitskom pjevaču velikodušno ponudio da će mu vratiti njegov radio iz automobila samo ukoliko pobjedi na izborima, tu informaciju nismo mogli potvrditi.