Josipa Rimac
N1/Screenshot

Bivša gradonačelnica Knina, dojučerašnja tajnica u Ministarstvu uprave i donedavno slobodna Josipa Rimac, nalazi se pod Uskokovom istragom zbog sumnje kako je počinila sva djela iz HDZ starter paketa, što uključuje i sređivanje prolazaka na državnim stručnim ispitima svojim prijateljima i stranačkim kolegama.

Priča o Josipi Rimac je punila novinske stupce puna dva mjeseca jer se ispostavilo kako nitko ništa nije slutio, susjedi su izjavljivali kako je bila tiha i povučena, a svećenik je potvrdio kako je redovno išla u crkvu. No, baš kada smo mislili da će priča o Josipi Rimac otići u zastaru kao Sanaderove optužnice, isplivala je informacija koja je prekinula sve zastarne rokove.

U novom otkriću Telegram piše kako je Josipa Rimac pokušala svojoj prijateljici, matičarki iz Knina, srediti državni ispit. Nabavila joj je ispitna pitanja, dogovorila sve s ispitivačicom – a ova je svejedno pala. Znači, za slučaj da niste od prve sve upili, pročitajte ovu rečenicu još nekoliko puta za redom.

Frendica Josipe Rimac uspjela je pasti namješten državni ispit

Zvijezda ove priče je Jelena Drlje, 34-godišnja matičarka u Upravnom odjelu za opću upravu Šibensko-kninske županije za koju je USKOK doznao uvidom u WhatsApp komunikaciju Josipe Rimac.

Istražitelji su iz komunikacije doznali kako je Josipa Rimac prijateljici obećala nabaviti pitanja, a uz to je i poslala poruku Tereziji Marić, načelnici Samostalnog sektora za građanska stanja i modernizaciju upravnog postupanja u Ministarstvu uprave.

“Moja Jelena polaže ispit u subotu”, napisala je Josipa Rimac i zatražila od nje ispitna pitanja, jer u priručniku za namještanje ispita stoji kako uvijek treba tražiti ispitna pitnaja za slučaj da netko od profesora otkaže poslušnost. Terezija Marić joj je, tvrdi Uskok, odgovorila i da će “staviti zvjezdicu”.

No, onda je došao taj kobni ispit, i Jelena Drlje je, uz potegnutu vezu, uz dobivena pitanja – uspjela pasti državni ispit iz matičarstva.

Na kraju nam ne preostaje ništa drugo nego se zapitati tko je kriv za ovakvo stanje u državi. Tko je kriv da jedna prijateljica tajnice u Ministarstvu uprave, dva puta mora izlaziti na jedan državni ispit koji je namješten i za kojeg uz to ima pitanja? Kriv je obrazovni sustav zbog kojeg naši mladi nakon završenog visokoškolskog obrazovanja, čak ni uz pomoć politike ne mogu položiti jedan rutinski ispiti koji je uz to i namješten i za kojeg imaju pitanja.

Mislite da bi u jednoj Njemačkoj jedna prijateljica tajnice u Ministarstvu uprave pala na namještenom ispitu za matičara? Ne bi! I to je glavni razlog zašto mladi odlaze iz Hrvatske, jer nitko ne želi ostati u zemlji koja na ovakav način onemogućava mlade u napretku i razvoju karijere. Pravo je čudo pa i Josipa Rimac još uvijek nije spakirala kofere i otišla put Minhena. Vjerojatno i hoće. Čim izađe iz zatvora.

Možda ste propustili

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…