Kovacevic Katedrala
Koreanovsky/Wikimedia/N1

DORH-ovi istražitelji nastavljaju slagati mozaik oko imovinske kartice Dragana Kovačevića, koja je već počela poprimati obrise jednog od svjetskih čuda. Nakon četiri stana koje su otkrili novinari 24sata, te uz ona tri koje je sam prijavio, istražitelji sumnjaju na još stotinjak nekretnina koje su nisu prijavljene u imovinskoj kartici.

-To nije ništa neobično u ovakvim slučajevima. Državni dužnosnici i šefovi državnih tvrtki imaju jako puno posla i obveza, pa jednostavno ne stignu popuniti te imovinske kartice. Ali tko bi im na tome mogao zamjeriti, čovjek jednostavno ne može voditi profitabilno državno poduzeće i baviti se papirologijom – objasnio nam je naš visokopozicionirani izvor iz USKOK-a.

Kovačević upisan kao vlasnik katedrale i to bez hipoteke

Kada se pojavila sumnja da podaci iz imovinske kartice Dragana Kovačevića ne odgovaraju stvarnom stanju, istražitelji su počeli pregledavati upise u zemljišno-knjižnom sustavu i došli do šokantnog otkrića. Dragan Kovačević upisan je kao vlasnik zagrebačke katedrale i to 1/1, bez hipoteke. Istražitelji su prvo sumnjali kako je riječ o nekoj pogrešci, ali podaci su se ispostavili vjerodostojnima.

-Mislim, svakome se može dogoditi da zaboravi navesti neko poljoprivredno zemljište, vikendicu ili katedralu u imovinsku karticu. Ja u tome ne vidim nekakav poseban prekršaj – tvrdi naš izvor iz USKOK-a.

Vjernici u strahu zbog moguće blokade imovine

Upućeni tvrde kako je Kovačevićev klub redovno posjećivao i bivši vlasnik katedrale, kardinal Bozanić, no on je tamo dolazio tamo jer je od Dragana posuđivao brojač novca za lemuzinu, jer se njegov pokvario zbog prevelikog opterećenja tijekom božićnih blagdana. Kako je došlo do toga da Kovačević postane vlasnik, još uvijek je nepoznato, a vjernike trenutno najviše zabrinjava činjenica kako bi zbog moguće blokade imovine bivšeg šefa Janafa, uskoro i katedrala mogla biti zapečaćena.