prevara

Sve više ljudi prijavljuje policiji prevaru koja se širi internetom, a na koju svakodnevno nasjeda stotine građana. Prevara se širi društvenom mrežom Facebook, a policija je za sada nemoćna pa informira građane kako bi je sami na vrijeme prepoznali i zaobišli.

Policija upozorava da je riječ o senzacionalističkim ili potpuno lažnim naslovima članaka, popraćenim nejasnim ili zamagljenim slikama. Takvi članci pozivaju nedužne građane da kliknu na njih, a onda ih obično razočaraju svojom trivijalnošću.

Unatoč naslovima koji obećavaju da će vam promijeniti život ili izliječiti herpes, u člancima se redovito kriju posve nebitni podaci koji će samo naljutiti čitatelje i motivirati ih na neukusne komentare. Policija zato apelira sve građane da se klone takvih Facebook linkova jer dečki u uniformi ne mogu ništa poduzeti u vezi njih.

Iz policije također poručuju da svakodnevno dobivaju na stotine telefonskih prijava građana koje uglavnom započinju riječima: ‘Nikad nećete pogoditi kakva se prevara širi internetom…’

Ukoliko ste vi nasjeli na neku takvu objavu, podjelite ovaj članak sa svojim prijateljima kao bi ih upozorili da oni ne nasjedaju na takve prijevare.