kendall

Hrvatska maturantica Kendall Jenner skinula se povodom norijade kako bi protestirala protiv ustaškog sentimenta koji se širi Hrvatskom. Ova polaznica opće gimnazije želi dati do znanja svojim vršnjacima da podržavanje fašizma nije u redu pa je uz objavu obnažene fotografije napisala: “Neće ustaše u moju butigu”.

Na fotografiji je i jasno označila “butigu” kako ne bi bilo zabune, no neke to nije spriječilo da i ovu norijadu provedu vičući “Za dom spremni” i slične starodebilne pozdrave. Iako se polemike oko ustaša i ustaškog obilježja vode već stoljećima, jedno je jasno: Nitko se ne odijeva u ustaške odore, uzvikuje “Za dom spremni” i šara po spomenicima jer je draga i funkcionalna osoba koja želi sugrađanima i susjedima popraviti dan.

Zbog toga je vrlo lako prosuditi da su simpatizeri ustaša obično rektalne vjeroispovijesti, što zapravo nije nit čudo ako smo svjesni povijesne činjenice da je Ante Pavelić bio poglavnik svih sfinktera.

Ipak, maturantica Kendall nije odustala od svoje generacije i željela ih je motivirati na dobrosusjedsko ponašanje. Fotografiju kojom je ova maturantica, rodom iz Los Angeleka u Zagorju, pokušala motivirati vršnjake na antifašizam prenosimo u cijelosti:

2