hod za život

Dobro je poznata stvar da Guinnessova knjiga rekorda ima kategoriju za svakakve budalaština, a na popis najvećih budalaština ušao je i “Hod za život”. Guinnessova knjiga rekorda, u suradnji s Ministarstvom smiješnog hoda Monty Pythona, dodijelilo je manifestaciji nagradu za najveći organizirani hod unazad.

Koordiniranje takvog pothvata do sada je bilo nezamislivo i dosadašnji rekord bio je jedva stotinjak ljudi, no članovi manifestacije impresionirali su svojim jedinstvom i jednoumljem te uspjeli postići nemoguće.

Tisuće sudionika “Hoda za život” vratilo je Hrvatsku unazad kroz vrijeme i prostor pa je okupljanje na kraju nalikovalo na skupinu praljudi u pećinama.

Zbog toga će “Hod za život” postati i meta znanstvenog istraživanja da bi se utvrdilo kako je takvo putovanje unazad uopće moguće.

Iako većina znanstvenika tvrdi da je riječ o jeftinom triku jer je putovanje kroz vrijeme moguće, rijetki znanstvenici ipak vjeruju da kolektivno jednoumlje stvarno može kršiti zakone fizike i vratiti nas unazad desetljećima pa čak i milenijima.