koliba

Dubrovački turistički djelatnici pohvalili su se kako su za novu sezonu popravili uvjete za svoje sezonske radnike iz Slavonije, pa će tako spremišta za metle gdje su Slavonci do sada spavali od sada imati čak i krov.

Krovovi će biti crni, limeni i upijat će sunčevu toplinu cijeli dan i dizati temperaturu u spavaćem spremištu za metle na ugodnih 70 stupnjeva preko dana, a preko noći će to pasti na 50 stupnjeva.

Tako će djelatnicima biti dovoljno toplo preko noći i neće se morati pokrivati s nikakvim dekama ni plahtama. Što se tiče prehrane, i ona je osigurana u vidu mjesečne plaće s kojom si možete kupiti 30 dubrovačkih hamburgera koji koštaju 100 kuna. Osim toga, prema novim naputcima od 18 satnog radnog vremena, samo sat dnevno vremena smije biti potrošeno na kritiziranje i vrijeđanje radnika.

Za sve ove prednosti rada u Dubrovniku domaći turistički djelatnici od Slavonaca na prisilnom radu ne traže ništa, osim da bespogovorno izvršavaju sve zadatke i kažu hvala svojim gospodarima…