Milan Kujundzic

Samo dvije minute nakon konferencije za novinare ministra Milana Kujundžića i četiri minute nakon objave posljednje verzije njegove imovinske kartice, novinari su otkrili još dvije nekretnine na kojima se ministar vodi kao vlasnik, a nema ih u kartici. Nakon toga novinari su nastavili pronalaziti po dvije do četiri nekretnine svakih pet minuta.

Ministar Kujundžić se popodne u prostorijama HDZ-a branio riječima kako posjeduje samo jednu nekretninu i da ne zna ništa za preostalih 360 građevina koje se vode na njegovo ime.

– Ako je negdje greška u gruntovnici, provjerit ću. Znate kako je to s papirima, svako malo zaboravite napisati neki kvart ili ulicu koju posjedujete, to se svakome može dogoditi – izjavio je ministar.

Ministar je najavio da će u ponedjeljak dostaviti novu imovinsku karticu, dok nabavi dovoljno papira da ju može isprintati. No, oporba tvrdi kako ministar uz imovinsku karticu treba i dostaviti prostorni plan, budući da sa sadašnjim brojem nekretnina ministar Kujundžić pada pod administrativnu cjelinu koja je prema Zakonu o prostornom uređenju dužna izraditi Prostorni plan, Plan uređenja ali i Generalni urbanistički plan.