hacker s
Close-up of unrecognizable hacker in black fingerless gloves sitting at desk and typing on computer keyboard while working on virus

U organiziranoj akciji SIPA-e i MUP-a otkrivena je organizirana skupina radikalnih korisnika interneta sa sjedištem u Gornjoj Maoči.

Www habije su djelovale na području čitave Bosne i Hercegovine i u komentarima terorizirali čitatelje brojnih domaćih portala radikalnim komentarima.

Osim standardnih komentara koje koriste ostale skupine internet terorista poput; ‘Upload je velik’, ‘Dial Up neće nestati’ i ‘Glasajte za SDA’, www habije su nerijetko ostavljali i puno radikalnije komentare koji su zgražavali čitatelje diljem čitave zemlje.

Najradikalniji sluča je zabilježen kada je www habija Rayzenudin iz Foče na portalu klix.ba ostavio komentar: ‘Golf dvica je smeće’, zbog čega je veći broj čitatelja zatražio hitnu medicinsku pomoć. Upravo zbog ovog slučaja je MUP odlučio pokrenuti službenu istragu i stati na kraj ovoj radikalnoj skupini.

-Na čelu svega stoji veliki učitelj Rahmana Bioenergetičara Novi Profil, on je prvo vrbovao mog oca i ubacio ga u centralnu facebook grupu ‘www habija’, pa je onda otac ubacio moju braću i mene. Ja nikad nisam kužio te njihove komentare, pa me je otac izbacio iz grupe i zabranio mi da četam s njim i braćom – izjavio je anonimni bivši www habija poznat pod pseudonimom Crtl Almir Del.

Policija još uvijek nije objavila podatke o broju članova ove skupine niti ima li informacije je li se skupina proširila na susjedne države, no istraga je i dalje u tijeku

Možda ste propustili

Šok u Crnoj Gori: Od koronavirusa umrla stara Đekna

Sinoć je na intenzivnom odjelu Klinike za infektivne bolesti u Podgorici preminula…

Američki stručnjaci sumnjaju Latvija i Litva ipak nisu ista država

Vodeći američki stručnjaci za geografiju došli su do otkrića koje je zapanjilo…

Islamska zajednica protiv Gay Pridea u Srajevu: To je neprirodno, brak je zajednica muškarca i žene i žene i žene i žene…

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini pozvala je u muslimanske vjernike da…

Vatikan zabranio gotovinska plaćanja za oprost grijeha

Zbog sve češće prakse neizdavanja računa i oprosta grijeha na crno Vatikan je zabranio plaćanje usluga ispovijedi gotovinom. Uskoro se očekuje i uvođenje fiskalnih blagajni kako bi građani bili sigurni da su njihovi grijesi uistinu i oprošteni te da je na njih plaćen porez.

Francuzi snimaju depresivnu dramu o propadanju hrvatske srednje klase kad dođe račun od Holdinga

Mladi par iz srednje klase uspije si priuštiti stan unatoč svim zaprekama…

Alfa Romeo predstavila motor koji umjesto ulja koristi kremu za ruke kako se vozači više ne bi prljali na svakom koraku

Prljave ruke i minus na tekućem računu oduvijek su bili zaštitni znak…