Screenshot 2019 05 09 at 09.00.52

Prijedlog Zakona o mirovinskom osiguranju, u kojem će radnici ići u mirovinu sa 67 godina, podigao je popriličnu medijsku prašinu, no iz Vlade tvrde kako su ti navodi izvučeni iz konteksta i nepotpuni. Ovaj potpuno novim prijedlog zakona predlaže kako će radnici morati odraditi do šezdeset sedme godine života ili četrdeset i jedne godine staža bili oni živi ili mrtvi.

– Gledajte, nikakvi radnici, radničići i radnice neće više zabušavati i odlaziti u penziju na teret poreznih obveznika. Dosta je toga dragi prijatelji. Normalan čovjek ne može više niti plastičnu bocu baciti, a da ti penzioneri ne skoče na njega kao piranje na kruh. Ovom reformom, koja je samo jedna od mnogih, a ima ih više od 5, ti neradnici morat će odraditi do svoje šezdeset sedme godine, bili mrtvi ili ne. Ako umru, neka uskrsnu, a ako nisu pravi katolici, neka njihova djeca to odrade umjesto njih. Kako je ono pisalo u onom izviđačkom logoru, pomozite mi… ah da, “Rad oslobađa” – objasnio nam je potpredsjednik sabora Milijan Brkić, vidno zamišljen o kojem je to izviđačkom logoru bilo riječ.

No kako bi pokazali da su socijalno osjetljivi, iz Vlade poručuju kako će radnicima koji umru od starosti dok su još u radnom odnosu, omogućiti grobna mjesta unutar firme po povlaštenim kreditima u švicarcima, a onima koji požive do tada, studente koji će ih voditi za ruku po firmi u slučaju staračke mrene ili Alzheimerove bolesti.

Za kraj o svemu se oglasio i premijer Plenković koji dobnu granicu od 67 godina ne vidi kao problem, jer je surfajući po internetu saznao kako su građevine u Hrvatskoj u prosjeku starije od 100 godina, pa tako ima dosta vremena i za uživanje u penziji.

Možda ste propustili

Postignut kompromis: Vlada dozvolila svinjokolje svinjama koje su nosile FFP2 maske

Nakon 10 dana intenzivnih prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela predvođenog neustrašivim…

Sesvete: Oluja potrgala i antene na HAARP postrojenju koje izaziva oluje

Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo niti moćno postrojenje za manipulaciju ionosfere, poznato…

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

Grad Zagreb uvozi 100.000 gay komaraca iz Italije kako bi zaustavio razmnožavanje

U Zagrebu se odvija neobičan i kontroverzan potez u borbi protiv komaraca.…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…