Najpoznatiji hrvatski influencer Andrej Plenković postao je globalna sprdnja na Twitteru nakon što je pokušao posramiti njemačku kancelarku Angelu Merkel jer je odbila njegovu ponudu za suradnjom. Andrej je na svom Tik Toku objavio video u kojemu tvrdi kako ne može vjerovati što mu se dogodilo nakon što mu je neimenovana njemačka kancelarka odbila zakrpati proračunski minus i zauzvrat dobiti fotografiju s oznakom na njegovom Instagramu.

Influencer je od kancelarke tražio kompenzaciju u vidu objave na Instagramu i rekao im kako je to uobičajena praksa u Hrvatskoj – netko ti zakrpa proračunski minus, a on označi donatora na Instagramu. Ali odgovor njemačke kancelarke mu se nije svidio.

Angela Merkel: Nema Džabe ni kod stare babe!

“I što onda, što bi Njemačka time dobila? Da se netko sprda s nama zato što smo na vašem Instagram storyju? Vaša ponuda je u najmanju ruku smiješna, to može tražiti i dobiti Francuska, Belgija, Luxemburg. Vi možete doći kod nas raditi na bauštelu, za uslugu ćemo vas platiti, a mi možemo u dogovoru s vama iznos vašeg računa uplatiti kao crkveni porez i to objavite na svom storyju. U protivnom nema džabe ni kod stare babe. Za vas od mojih ministara nitko nikad nije čuo”, napisala je Angela u poruci hrvatskom influenceru.

U nastavku konverzacij Angela Merkel je Plenkovića nazvala Instagram sirotanom i gusanom.

Umjesto da ignorira ponudu, Plenković je danas odlučio sve objaviti na na svom HRT profilu i izraziti svoj šok ponudom. Video u kojemu šokirani Plenković priča o Merkelici završio je na Twitteru gdje se sada svi sprdaju s njim.

Možda ste propustili

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…