Screenshot 2020 02 23 at 08.50.52 800x430 1
Frenkieb from Netherlands/WCC

Sveta je stolica i službeno zabranila sva gotovinska plaćanja u ispovjedaonicama diljem svijeta. Na to su bili prisiljeni jer nisu uskladili zakonodavstvo s europskom praksom o pranju novca, javlja RT.

Zabrana je stupila 1. siječnja ove godine, a trajat će sve dok Središnja europska banka ne vrati dozvolu Holly Bank of Pope, koja je provodila transakcije iz svih svjetskih ispovjedaonica u zadnje 2000 godina.

Naši su istražitelji otkrili kako u cijelom svijetu postoji ustaljena praksa neizdavanja računa za obavljenu ispovijed. Također nije rijetkost da svećenici dio grijeha opraštaju na crno, a samo manji dio prikažu na računima. Takvaje praksa nedopustiva jer, osim što ne plaćaju porez na dodanu vrijednost, tako izbjegavaju i porez na dobit – objasnio je Stephan Fichter, glasnogovornik Europske banke.

Vatikan je upozorio vjernike da ubuduće obavezno ponesu kreditne kartice na ispovijed, da traže račun za svaki oprost grijeha te da obavezno provjere što im je sve naplaćeno. Također su najavili da će uskoro početi fiskalizaciju svojih blagajni kako bi u svako vrijeme imali real time uvid u poslovanje ispovjedaonica diljem svijeta.

Tako će građani u svakom trenutku jednostavnim slanjem SMS-a moći provjeriti jesu li njihovi grijesi uistinu oprošteni ili ih je prevario korumpirani svećenik.

Možda ste propustili

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…

Za farmere izlazi posebna inačica legendarnog ruskog terenca pod imenom Lada Njiva

Lada Niva ruski je terenac s pogonom 4×4, kojeg od 1977. godine…

Islamska zajednica protiv Gay Pridea u Srajevu: To je neprirodno, brak je zajednica muškarca i žene i žene i žene i žene…

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini pozvala je u muslimanske vjernike da…

BREAKING NEWS: Banane u pidžami uhićene zbog pedofilskog materijala

Poznati televizijski dvojac Banane u pidžami proslavio se ranih ’90-ih jer ulazeći u pidžamama u dječje krevete

Umirovljenici tužili Durex jer im kondomi padaju tijekom seksa

Umirovljenici okupljeni u inicijativi pod nazivom “Špageti” odlučili su tužiti proizvođača kondoma…

Nakon što su čuli da Hrvatska predsjedava EU, migranti krenuli natrag u Siriju

Sirijski migranti su se do te mjere prestrašili činjenice da Europskom unijom predsjedava Hrvatska, da su shvatili kako Sirija možda i nije tako loša.