hrana

Američki znanstvenici instituta st. Francis Arabian došli su do zapanjujućeg otkrića koje će zauvijek promijeniti našu percepciju minijaturnog svijeta bakterija.

Ako vam neki komadić hrane ubuduće padne na pod, kažu, slobodno ga pojedite. Straha od bakterija više nema jer su šanse da bakterija preživi silinu udarca nakon pada komada hrane na nju nepostojeće.

To je, kažu, kao da autobus padne na čovjeka pa ne postoje šanse za preživljavanjem.

Čovjek bi se možda u nekom suludom slučaju i mogao izvući samo s teškim invaliditetom, no svi znamo da ne postoje invalidska kolica za bakterije, a čak ako i progutate osakaćeni leš nekog streptokoka, salmonele ili Escherichiae coli, utopit će se u želučanoj kiselini jer ne može plivati s osakaćenim udovima.

Znanstvenici su eksperiment dokazali bacajući pire krumpir po podu laboratorija nakon čega su uočili da bakterije na koje je hrana pala više ne daju znakove života. Poznata je prijašnja urbana legenda poznatija kao “pravilo pet sekundi” koja kaže da bakterije čekaju pet sekundi prije no što navale na vašu hranu, no sada je jasno da leševi ne mogu brojati sekunde.

Možda ste propustili

Izlazi nova društvena mreža za domaćice i kućanice – Dinstagram

Kućanice i domaćice diljem svijeta poludjele su za novom društvenom mrežom Dinstagramom.…

Čitav svijet je poludio za čudesnom dijetom zvanom “hrvatska penzija”

Svjetski mediji prenose vijest o otkriću ove revolucionarne dijete iz Hrvatske, znane…

Mljekari osnovali Kravoslavnu crkvu kako ne bi morali plaćati poreze

U obrazloženju svoje religije mljekari su naveli da vjeruju u Kravu, Vime…

NASA proučava može li vlak HŽ-a zakasniti na termin kod doktora

Kašnjenje vlakova HŽ-a i dugo čekanje doktora dvije su sile pouzdane poput…

SRPSKI POVJESNIČARI: August Šenoa je Srbin, jer da je Hrvat – zvao bi se Kolovoz Šenoa

Iz srpskog instituta za povijest “Srbija do Jupitera”, detaljnim proučavanjem povijesnih činjenica…

Za blagdane najpopularniji slatkiši sa samoljepljivim kilama

Trgovci trljaju ruke nakon još blagdanskog trenda kojeg su uspješno plasirali na…