topla akumulator tesla
foto: Instagram/jozamuda

Joža Muđa, poznati zagorski poduzetnik iz Bedekovčine, pohvalio se na svom Instagram profilu kako je uspio upaliti Teslu na kleme. Joža je prije mjesec dana postao prvi stanovnik Bedekovčine koji je u svom dvorištu parkirao automobil američkog proizvođača i hrvatskog imena.

Prvi problemi s Teslom Jožu su zatekli čim ga je parkirao u dvorište. Kada su mu došli prijatelji Joža ih je planirao, kako to običaj nalaže prilikom kupovine najskupljeg automobila u selu, odvesti na probnu vožnju po selu s otvorenim prozorima, ali nikako nije uspjevao pokrenuti motor. Joža je izgubio živce i počeo psovati Tesli majku četničku, no, onda mu je sin objasnio da je automobil zapravo upaljen i da samo treba stisnuti gas jer je Tesla iz nekog nepoznatog razloga bio jako tih.

-Ima dobar auspuh. Mora da je Akrapovič, komentirao je susjed Štef sa zadnjeg sjedala.

Novi je problem nastao kada je Joža stao na bezinsku da natoči gorivo. Obišao je nekoliko krugova oko svog automobila ali nigdje nije pronašao otvor za gorivo. Tada mu je oprezno prišao jedan zaposlenik, koji je mislio da je u pitanju skrivena kamera, te objasnio Joži kako Tesla uopće ne treba gorivo za vožnju. Joža je bio oduševljen, nije mogao vjerovati da postoji automobil koji ne troši ništa, ali kasnije je taj izum pripisao hrvatskim korijenima velikog izumitelja.

-Nema ti izumitelja do hrvatskog izumitelja – ponosno je zaključio Štef i nastavio svečanu vožnju spuštenih prozora po Zagorju.

Budući da Tesla ne troši ništa, Joža je odlučio napraviti malo veći krug pa su krenuli obilaziti sva sela po Zagorju. No, onda se u jednom trenutku upalila lampica sa znakom baterije i automobil je nakon 30 kilometara stao. Joža je opet izgubio živce i počeo Tesli psovati majku trofaznu, ali ga je susjed Tomo smirio objasnivši mu kako su vjerojatno ispraznili akumulator jer su slušali radio pojačan do daske i stalno su otvarali prozore kada bi nekoga susreli na cesti.

-Ništa ne isprazni akumulatore kao ti otvarači prozora na struju. Zato sam ja i tražio da mi stave ove mehaničke, ali me izgleda nisu skužili – prisjetio se Joža.

Joža je bez razmišljanja propješačio 5 kilometara do najbližeg autoservisa i kupio najbolji akumulator na tržištu, Topla Energy, spojio ga na kleme i nastavio vožnju kao da se ništa nije dogodilo. Od tada je Joža nabavio još jedan Topla akumulator, tako da uvijek ima jedan u rezervi ako se odluči krenuti na duži put.

Jožina priča se brzo pročula, pa tako danas čitavo Zagorje s nevjericom prepričava priču o čudesnom automobilu koji ne troši ništa, samo zbog loših podizača stakala mora svaki dan malo napuniti rezervni Topla akumulator, s kojim bez problema pređe do 500 kilometara.

Možda ste propustili

Bosanski znanstvenik iz Foče vaservagom dokazao teoriju ravne Zemlje

Znastveni svijet potresa vijest o bosanskom znanstveniku koji je vaservagom dokazao teoriju…

Nakon što je prikupio podatke iz Bibinja Bill Gates odustao od 5G čipiranja ljudi

Bill Gates objavio je jutros kako se povlači iz svog projekta života…

Znanstvenici otkrili kako svaki plaćeni račun skraćuje život za 10 minuta

Znanstvenici s instituta Franjo Arapović otkrili su kako nam svaki plaćeni račun…

NASA odlučila poslati u svemir sve one koji vjeruju da je zemlja ravna ploča

Pokret onih koji vjeruju da zemlja nije sfera, nego ravna ploča, tzv.…

Hrvatski znanstvenici uspješno preobratili bakteriju koja jede ljudsko meso na veganski način života

Tim hrvatskih znanstvenika s instituta Franjo Arapović došao je do revolucionarnog postignuća…

Kako bi uštedjeli na lijekovima, HZZO naredio liječnicima da pacijentima propisuju “pozitivno razmišljanje”

Zbog velikih dugova u zdravstvu, HZZO je naredio svim liječnicima da pacijentima…