most

Nekadašnji predsjednik Sabora i otac hrvatskog Ustava Vladimir Šeks vraća se na političku scenu. Šeks je okupio oko sebe tim stručnjaka poput Mladena Grdovića, Alena Vitasovića i Marijana Bana koji su zajedno s njim oformili mošt nezavisnih lista pod imenom MOŠT. MOŠT-ovci će se u Saboru zalagati za prava LGBTIQ zajednice, skraćenice koja znači Litra Gemišta i Bevande Traje Ionako za Qurac. Iz stranke napominju kako bi svakom građaninu republike Hrvatske država trebala subvencionirati konzumaciju minimalno 3 litre gemišta i bevande dnevno ili barem dvije litre žestice jer “malo popiti” treba biti osnovno ljudsko pravo omogućeno Ustavom.

Osim svakodnevne konzumacije, MOŠT-ovci se zalažu i da se granica dopuštenih promila alkohola u krvi tjekom vožnje povisi sa sadašnjih 0.5 na 3.5.

Kao glavni argument navode višegodišnje istraživanje koje je proveo sam Mladen Grdović, koji je ujedno i sam glavni dokaz kako je vožnja u teško alkoholiziranom stanju bezopasna, jer Bog čuva budale i pijance, pogotovo ako voze Ferarri.