vatreni
Screenshot: Facebook/Kolinda Grabar Kitarović

Svi se vrlo dobro sjećaju nemilih scena sa Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine kad je tadašnja predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dolazila u svlačionicu kako bi izljubila igrače.

Zbog traumi iz svlačionice, neki srebrni Vatreni napustili su reprezentaciju, a drugi još uvijek žive u grču od pobjede i traumatične događaje prepričavaju novim reprezentativcima. Igrači su nakon dva uzastopna poraza odlučili progovoriti i priznali da strepe od pobjede jer ne žela da ih u svlačionicu dođe ljubiti i novi predsjednik Zoran Milanović.

Rebić je jedan od igrača koji je ostao u reprezentaciji i nakon Svjetskog prvenstva pa nam je otvorio srce: ”Bili su to strašni prizori. Na terenu smo ostavili 120 posto, bili smo umorni i emocionalno iscrpljeni jer smo na terenu ostavili dušu, svih 120 posto. Onda je u svlačionicu ušla ona, kose boje zlatnog žita. Prvo sam mislio da mi se priviđa”, priča Rebić koji je trebao malu stanku jer mu se sledila krv u žilama od samog prisjećanja na taj trenutak.

Zrak u svlačionici se smrznuo, svi su stali i pogledali prema njoj, Modrić je bio usred telefonske molitve s Mamićem i zinuo je do poda… nastao je čisti tajac. A onda je Kolinda počela obilaziti igrače i grliti nas i ljubiti. Za svakog je imala i motivirajuću riječ, mislim da je moja bila ”lopta”. Ne sjećam se točno, pao mi je mrak na oči nakon što me poljubila”, nastavlja Rebić s knedlom u grlu.

Bilo nam je očito da Rebić proživljava velike traume pa smo ga prestali ispitivati o svlačionici i pitali ga imali li možda kakvu poruku za Zorana Milanovića. Rebić se malo pribrao i onda pročitao pripremljenu izjavu: ”Dragi gospodine predsjedniče Republike Hrvatske, Zorane Milanoviću. Hrvatska je lijepa zemlja. Imamo more i šume, vjeverice i labudove. Imamo lijepe djevojke i snažne mladiće. Naša polja su žuta, a naše livade zelene. U Hrvatskoj, mojoj zemlji, imamo mnogo lijepih stvari. No, nije lijepo ulaziti polugolim igračima u svlačionicu i grliti ih i ljubiti. Nadamo se da ćete uvažiti naš apel. Unaprijed zahvalni, Vatreni”.