pistolji

Specijalni odred NYPD-a se upravo spremao na hitnu intervenciju, u tijeku je bila pljačka banke. Policajci su upravo dobili nove pištolje marke Ultra Sensitive 381, koje proizvodi tvrtka J&GS d.o.o. iz Osijeka. Stigli su na mjesto zločina dok su pljačkaši još bili u banci, pa su odlučili ući u banku na stražnji ulaz. Prvi je ušao poručnik John McChain, koji je nosio samo novi pištolj.

-Mislio sam da imam sreće jer sam uspio prići pljačkašu iza leđa. Prišao sam mu na dva metra i uperio pištolj u glavu. No baš kada sam mislio očuvati našu tradiciju da s teroristima nema pregovora, pištolj nije opalio. Možete zamisliti kako se čovjek glupo osjeća kada se svi okrenu i shvate da vam pištolj šteka – kroz suze se prisjetio McChain.

Ali McChain nije bio jedini. Za njim je ušlo i nekoliko drugih policajaca i nitko nije uspio likvidirati pljačkaša. On se samo nasmijao i išetao iz banke jer ga ni jedan od 30 policajaca nije mogao pogoditi zbog “kvara” na pištolju.

Federalni zavod za naoružanje je odmah zatražio očitovanje od proizvođača jer se ispostavilo da ni jedan od 50.000 hrvatskih pištolja ne radi. Obrazloženje je stiglo brzo, bila je riječ tek o zabuni pri isporuci pošiljke.

-Tvrtka J&GS d.o.o. zabunom je u SAD poslala pištolje Ultra Sensitive 381, koji su bili namijenjena domaćem tržištu, umjesto modela Ultra Sensitive 385. Model 381 namijenjen je Hrvatima, a kako bi osigurali da ne budu upotrebljeni u pogrešne svrhe, imaju ugrađene posebne senzore koji identificiraju fiziološka obilježja mete. Ako pištolj shvati da meta nije Srbin, uključuje se automatska blokada – stoji u službenom priopćenju.

NYPD nije povjerovao u priču o naprednoj tehnologiji, pa su odlučili testirati uređaj. Pomoć su zatražili od bivšeg predsjednika Generalne skupštine Ujedinjenih naroda Vuka Jeremića, koji je pristao sudjelovati u eksperimentu samo kako bi se našalio s nesposobnošću hrvatskih inženjera. No na opće čuđenje okupljenih stručnjaka, eksperiment je uspio. Stoga je SAD naručio tri milijuna takvih pištolja, ali s blokadom za američke državljane bijele puti.

Možda ste propustili

Mladi Hercegovac nakon ženidbe napustio roditeljsko gnijezdo te odselio na gornji kat obiteljske kuće

Mladi Hercegovac nakon ženidbe naputio roditeljsko gnijezdo te je odselio na gornji…

Vučić u Washingtonu priznao da je Tesla Hrvat, pogledajte kako je reagirao kad je shvatio što je potpisao

Aleksandar Vučić našao se u nezgodnoj situaciji nakon što je u Washingtonu…

U Srbiju stiže taksi usluga UBER koja će se za njihovo tržište zvati UBRE

Taksi usluga Uber stiže u Srbiju gdje će se radi brže popularizacije…

Čaša vode je zbog milijardu spašenih života favorit za Nobelovu nagradu za mir

Norveški odbor za Nobelovu nagradu za mir ove godine će kao laureata…

Zaposlenici Zagrebačkog holdinga osvojili zlato na Svjetskom prvenstvu u Solitaireu

Ekipa Zagrebačkog holdinga slavodobitno se vratila sa Svjetskog prvenstva u pasijansu koje…

Islamska zajednica protiv Gay Pridea u Srajevu: To je neprirodno, brak je zajednica muškarca i žene i žene i žene i žene…

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini pozvala je u muslimanske vjernike da…