pistolji

Specijalni odred NYPD-a se upravo spremao na hitnu intervenciju, u tijeku je bila pljačka banke. Policajci su upravo dobili nove pištolje marke Ultra Sensitive 381, koje proizvodi tvrtka J&GS d.o.o. iz Osijeka. Stigli su na mjesto zločina dok su pljačkaši još bili u banci, pa su odlučili ući u banku na stražnji ulaz. Prvi je ušao poručnik John McChain, koji je nosio samo novi pištolj.

-Mislio sam da imam sreće jer sam uspio prići pljačkašu iza leđa. Prišao sam mu na dva metra i uperio pištolj u glavu. No baš kada sam mislio očuvati našu tradiciju da s teroristima nema pregovora, pištolj nije opalio. Možete zamisliti kako se čovjek glupo osjeća kada se svi okrenu i shvate da vam pištolj šteka – kroz suze se prisjetio McChain.

Ali McChain nije bio jedini. Za njim je ušlo i nekoliko drugih policajaca i nitko nije uspio likvidirati pljačkaša. On se samo nasmijao i išetao iz banke jer ga ni jedan od 30 policajaca nije mogao pogoditi zbog “kvara” na pištolju.

Federalni zavod za naoružanje je odmah zatražio očitovanje od proizvođača jer se ispostavilo da ni jedan od 50.000 hrvatskih pištolja ne radi. Obrazloženje je stiglo brzo, bila je riječ tek o zabuni pri isporuci pošiljke.

-Tvrtka J&GS d.o.o. zabunom je u SAD poslala pištolje Ultra Sensitive 381, koji su bili namijenjena domaćem tržištu, umjesto modela Ultra Sensitive 385. Model 381 namijenjen je Hrvatima, a kako bi osigurali da ne budu upotrebljeni u pogrešne svrhe, imaju ugrađene posebne senzore koji identificiraju fiziološka obilježja mete. Ako pištolj shvati da meta nije Srbin, uključuje se automatska blokada – stoji u službenom priopćenju.

NYPD nije povjerovao u priču o naprednoj tehnologiji, pa su odlučili testirati uređaj. Pomoć su zatražili od bivšeg predsjednika Generalne skupštine Ujedinjenih naroda Vuka Jeremića, koji je pristao sudjelovati u eksperimentu samo kako bi se našalio s nesposobnošću hrvatskih inženjera. No na opće čuđenje okupljenih stručnjaka, eksperiment je uspio. Stoga je SAD naručio tri milijuna takvih pištolja, ali s blokadom za američke državljane bijele puti.

Možda ste propustili

Šok u Crnoj Gori: Od koronavirusa umrla stara Đekna

Sinoć je na intenzivnom odjelu Klinike za infektivne bolesti u Podgorici preminula…

BREAKING NEWS: Putin potvrdio, invazija na Ukrajinu kreće 29. veljače

Svjetski mediji već danima bruje o potencijalnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu. Preko…