pistolji

Specijalni odred NYPD-a se upravo spremao na hitnu intervenciju, u tijeku je bila pljačka banke. Policajci su upravo dobili nove pištolje marke Ultra Sensitive 381, koje proizvodi tvrtka J&GS d.o.o. iz Osijeka. Stigli su na mjesto zločina dok su pljačkaši još bili u banci, pa su odlučili ući u banku na stražnji ulaz. Prvi je ušao poručnik John McChain, koji je nosio samo novi pištolj.

-Mislio sam da imam sreće jer sam uspio prići pljačkašu iza leđa. Prišao sam mu na dva metra i uperio pištolj u glavu. No baš kada sam mislio očuvati našu tradiciju da s teroristima nema pregovora, pištolj nije opalio. Možete zamisliti kako se čovjek glupo osjeća kada se svi okrenu i shvate da vam pištolj šteka – kroz suze se prisjetio McChain.

Ali McChain nije bio jedini. Za njim je ušlo i nekoliko drugih policajaca i nitko nije uspio likvidirati pljačkaša. On se samo nasmijao i išetao iz banke jer ga ni jedan od 30 policajaca nije mogao pogoditi zbog “kvara” na pištolju.

Federalni zavod za naoružanje je odmah zatražio očitovanje od proizvođača jer se ispostavilo da ni jedan od 50.000 hrvatskih pištolja ne radi. Obrazloženje je stiglo brzo, bila je riječ tek o zabuni pri isporuci pošiljke.

-Tvrtka J&GS d.o.o. zabunom je u SAD poslala pištolje Ultra Sensitive 381, koji su bili namijenjena domaćem tržištu, umjesto modela Ultra Sensitive 385. Model 381 namijenjen je Hrvatima, a kako bi osigurali da ne budu upotrebljeni u pogrešne svrhe, imaju ugrađene posebne senzore koji identificiraju fiziološka obilježja mete. Ako pištolj shvati da meta nije Srbin, uključuje se automatska blokada – stoji u službenom priopćenju.

NYPD nije povjerovao u priču o naprednoj tehnologiji, pa su odlučili testirati uređaj. Pomoć su zatražili od bivšeg predsjednika Generalne skupštine Ujedinjenih naroda Vuka Jeremića, koji je pristao sudjelovati u eksperimentu samo kako bi se našalio s nesposobnošću hrvatskih inženjera. No na opće čuđenje okupljenih stručnjaka, eksperiment je uspio. Stoga je SAD naručio tri milijuna takvih pištolja, ali s blokadom za američke državljane bijele puti.

Možda ste propustili

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…

Na sveučilištu u Mostaru osvanuo plakat ‘Kupujmo Hrvatsko’

Sveučilište u Mostaru odlučilo je postaviti ispred svih fakulteta plakate ‘Kupujmo hrvatsko’…

National Geographic proglasio je grad Imotski najljepšim gradom Hercegovine

Ovo je jedno od najvećih priznanja koje je Hercegovina ikada dobila.

Kao osvetu za burek sa sirom, Bosanci počeli peći štrukle s mesom

Sukob oko bureka sa sirom kulminirao je izravnim napadom Bosne i Hercegovine…

Vatikan zabranio gotovinska plaćanja za oprost grijeha

Zbog sve češće prakse neizdavanja računa i oprosta grijeha na crno Vatikan je zabranio plaćanje usluga ispovijedi gotovinom. Uskoro se očekuje i uvođenje fiskalnih blagajni kako bi građani bili sigurni da su njihovi grijesi uistinu i oprošteni te da je na njih plaćen porez.

Srbi ponosni na svoju autoindustriju jer imaju najmoderniji električni automobil na svijetu – Teslu

Većina Srba ponosna je na srpsku autoindustriju, jer osim Zastave iz Kragujevca…