zastupnik

Prema nedavno provedenom istraživanju najstresniji posao u Hrvatskoj je onaj saborskog zastupnika i to zbog velike plaće. Hrvatski zavod za zapošljavanje je u suradnji s nekoliko portala za pronalazak posla proveo veliko istraživanje o količinama stresa koji ljudi proživljavaju na poslu. Zanimanje saborskog zastupnika isplivalo je na vrh.

Naime, prema svim relevantnim pokazateljima razine stresa, naši sabornici dožive ga najviše jer su strahovito opterećeni s tim koliko puno zarađuju, a koliko malo rade.

Zastupnici dobar dio dana provode u strahovitom grču, sjedeći u onim crvenim stolicama, želeći da budu produktivniji, da nešto naprave, možda da nešto i kažu, izbore se za nekoga i zasluže tu plaću. No zbog sveg tog stresa najčešće ne uspiju ništa napraviti i ostanu u tom začaranom krugu preplaćenosti i impotentnosti, zbog čega onda najradije i ne dolaze u Sabor.

Ovo istraživanje pokazalo je kako je zapravo teško saborskim zastupnicima i kolikom stresu su izvrgnuti zbog nezasluženo velikih plaća. Slabo plaćen radnik nema takav osjećaj dobivanja nezasluženog novca, pa bez stresa može nastaviti raditi svoj neadekvatno plaćen posao.