vladimir putin
Kremlin.ru/Wikimedia Commons

Vijest kako je ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni otrovan nervnim agensom novičokom obišla je čitav svijet. Informaciju je u srijedu objavila njemačka Vlada. Kada je informacija stigla do službenog Kremlja nastao je tajac, jer se pokušaja ubojstva oporbenih političara u Rusiji ne pamti još od 2020. godine.

Kako javlja BBC, toksikološki test potvrdio je prisutnost ovog nervnog agensa u njegovom organizmu. Bojni otrov novičok stvoren je u sovjetskim vojnim laboratorijima, a njime su otrovani i bivši dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kći Julija u Velikoj Britaniji.

Vladimir Putin posebno je šokiran ovom informacijom, jer stvarno ne zna nikoga tko bi se usudio mimo njegovog znanja otrovati šefa oporbe – i to još bojnim otrovom kojeg kontrolira vojska i tajne službe. Ali sigurni smo kako će odmah javiti ukoliko se sjeti nekoga.

Njemačka vlada najoštrije je osudila napad na Navaljnog, a trenutno se čeka sastanak Angele Merkel sa ministrima kako bi se dogovorili o reakciji službenog Berlina u ovom slučaju.

[forminator_poll id=”10537″]

Možda ste propustili

Za farmere izlazi posebna inačica legendarnog ruskog terenca pod imenom Lada Njiva

Lada Niva ruski je terenac s pogonom 4×4, kojeg od 1977. godine…

Vatikan zabranio gotovinska plaćanja za oprost grijeha

Zbog sve češće prakse neizdavanja računa i oprosta grijeha na crno Vatikan je zabranio plaćanje usluga ispovijedi gotovinom. Uskoro se očekuje i uvođenje fiskalnih blagajni kako bi građani bili sigurni da su njihovi grijesi uistinu i oprošteni te da je na njih plaćen porez.

Ekološka katastrofa u Münchenu: Bosanac pola sata pali Golfa 2, dim od lož ulja proteže se sve do Kölna

Velika ekološka katastrofa potresa Njemačku. Oblak crnog dima koji se protezao od…

Otkriće koje je uzdrmalo Njemačku: Inspektor Rex bio je doušnik UDBA-e

UDBA je Rexu pristupila kasnih 80-ih, dok je kao nezaposleni glumac lutao ulicama Beča, te mu ponudila da za 20 kg vrhunskih psećih kuglica i kilogram poslastica mjesečno radi za njih, na što je Rex pristao.

Slovenija želi Hrvatskoj zabraniti korištenje riječi zaljev, slovenskog naziva za more

Slovenska diplomacija uputila je prosvjednu notu Europskom parlamentu jer želi da se…

BREAKING NEWS: Banane u pidžami uhićene zbog pedofilskog materijala

Poznati televizijski dvojac Banane u pidžami proslavio se ranih ’90-ih jer ulazeći u pidžamama u dječje krevete