poskok

Velika tragedija zadesila je Donje Vinjane u Imotskoj krajini. Dvogodišnji poskok smrtno je stradao zbog pretjerane koncetracije alkohola u krvi. Nesreća se dogodila kada je poskok zabunom ugrizao Štefa Radulića iz Krapine koji se tu slučajno zatekao jer je bio na poslovnom putu.

Štef je oko 14:00 završio poslovni sastanak pa je krenuo u obilazak mjesta. Dok se šetao šumskim puteljkom vjerojatno se previše približio poskoku, koji je samo reagirao kao i svaki drugi Hrvat kada mu netko nepozvan dođe u goste.

– Iznenada sam osjetio oštru bol u nozi i okrenuo sam se iza sebe. Odmah sam ugledao poskoka i bilo mi je jasno što se dogodilo. Mislio sam potrčati doktoru ali onda sam primijetio da nešto nije u redu sa zmijom. Oči su joj se napola zatvorile, počela je teturati i dva puta je glavnom udarila u drvo – prisjetio se Štef.

Načelnik Donjih Vinjana obećao je da će do početka turističke sezone postaviti upozorenja za poskoke da su Zagorci u prolazu.Štef je znao da poskoku treba pomoć, uhvatio ga je za vrat i potrčao prema postaji hitne medicinske pomoći. No, za poskoka nije bilo šanse. Koncetracija alkohola u Štefovoj krvi bila je za njega kobna.

– Lokalne zmije jednostavno nisu navikle da njihov prirodni plijen ima takvu koncetraciju alkohola u krvi. A pogotovo ne u 14:00 sati. Mi smo poskoku izmjerili koncetraciju alkohola od 5,1 gr/kg, što malo koje živo biće može preživjeti – izjavio je dr. Mate Drnić.

Zanimljivo je za dodati da zmijski otrov na Štefa uopće nije djelovao jer ga je alkohol u njegovoj krvi istog trena neutralizirao. Štef je sav sretan otišao put Krapine a doktora je zamolio da mu obrazloženje kako je alkohol spasio njegov život faksira kako bi konačno mogao ušutkati svoju suprugu.

Možda ste propustili

MEĐUNARODNI INCIDENT NA JADRANU: Srpska krstarica Vojislav Šešelj pogođena hrvatskim logopedom

Veliki međunarodni pomorski incident dogodio se jučer u međunarodnim vodama Jadrana, u…

Cipele koje izgledaju kao tenisice najpopularnije su kod muškaraca u krizi srednjih opcija

Veliko istraživanje na zaljubljenicima u cipele koje izgledaju kao tenisice pokazalo je…

Mladi bračni par iz Zagreba pokrenuo proizvodnju vlažnih maramica natopljenih slinom roditelja

Ideju za ovaj genijalni izum dobili su kad su primjetili koliko često…

Bosanac pao u komu i vidio Njemačku na kraju tunela

Mahir je jednog dana kao i svakog drugog došao na gradilište koje…

Ured za graditeljstvo najavio je kako će od ponedjeljka krenuti s kažnjavanjem bespravno sagrađenih kućica za pse

Iako se na prvi mah činilo kako je akcija legalizacije prošla relativno…

Facebook konačno uvodi mogućnost automatskog šeranja dopisivanja s dečkom

Djevojke koje se dopisuju s dečkima svakodnevno se moraju snalaziti i smišljati…