plenkovic

Nakon riječi sport koja će biti promijenjena u šport, Vlada Andreja Plenkovića najavila je daljnju kroatizaciju hrvatskog jezika.
Za one koji ne znaju, kroatizacija je glasovna promjena koja S mijenja u Š. Pojavila se početkom devedesetih i cilj joj je bila pojačati razikovnost srpskog i hrvatskog jezika, jer preslično zvuče, što je za dva posvađana i zaraćena naroda uvijek loše.

Sada, kad su odnosi sa Srbijom ponovno na niskoj razini, red je pojačati taj šum u međusobnoj komunikaciji. Pa će tako Split postat Šplit, sladoled šladoled, a seks šeks.

Kako bi se seks razlikovao od Vladimira Šeksa, on će postati Vladimir Seks. Što znači da vaši šeksualni problemi nisu problemi s Vladimirom Šeksom ili alkoholom, već sa seksom, tj. Šeksom. Ili npr. šeks na brzaka nije igra brzog pijenja rakije, nego vođenje ljubavi bez predigre. U Vladi su svjesni da će biti ovakvih nedoumica, ali svaka promjena je teška, pa tako i ova. Vlada očekuje da će ove promjene iz s u š povećati BDP za 2 posto, smanjiti deficit za trećinu, a očekuje se i ubrzan povrat vanjskog duga zbog ove veoma bitne reforme.