milanovic plenkovic

Ured predsjednika sazvao je izvanrednu press konferenciju za novinare kako bi izvijestili o novim dokazima koji su se pojavili, a za koje predsjednik vjeruje kako bi mogli biti presudni u oblikovanju javnog mijenja o karakteru predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Predsjednik tvrdi kako je Plenković bio štićenik u svim režimima pa se prisjetio kako je jednom prilikom izbjegao otići u školu pod izlikom gripe, kako bi mogao igrati košarku s prijateljima koji su bili suprotna smjena.

-Plenković je bio štićenik u svim režimima, na temelju lažne ispričnice je izbjegao neopravdane sate, ja ne znam nikog iz svoje generacije koji je to uspio. To su činjenice, a činjenice ne lažu. Ako pogledate u moj imenik iz sedmog razreda. Vidjet ćete i neopravdane sate i ukor jer sam pretukao onog malog Luku kada je rekao da je Franjo Tuđman bezveznjak. Kod Plenkovića nema takvih stvari u imeniku, kod njega je sve čisto kao suza. Kao i kod svih drugih čistunaca i štićenika režima, izjavio je predsjednik.

Milanović tvrdi kako je nužno da u ovim kriznim vremenima, kada BDP pada brže od rejtinga Domovinskog pokreta, a broj novozaraženih raste brže od broja nekretnina u imovinskoj kartici Dragana Kovačevića, da javnost dobije jasnu sliku o karakteru čovjeka koji se nalazi na čelu Vlade.

-Ovo nije problem, to je bilo legitimno ponašanje jednog četrnaestogodišnjaka, ali je bitno radi konteksta kako bi građani znali s kim imaju posla. Ja nikada nisam lagao da sam bolestan. Kad sam htio igrati košarku i rekao bih profesoru da me boli ku** i da mi upiše neopravdane. I živio bih s time. Nisam trčao mamici da mi ih opravda – izjavio je predsjednik Milanović.

Premijer Plenković je odmah negirao ove optužbe te ih je nazvao gnjusnim lažima kako bi se skrenula pažnja s bitnih problema.

-Ja sam danas nazvao svog prijatelja iz osnovne i pitao sam ga sjeća li se on jesam li ja taj dan bio bolestan ili sam igrao košarku s njim. On je rekao da se ne sjeća jesam li ja bio na igralištu, ali s obzirom da je naš tim taj dan izgubio, pretpostavlja da nisam bio na igralištu. Eto, dakle, sve je jasno kao suza. Predsjednik laže k’o Melita – izjavio je premijer Plenković.