milanovic plenkovic

Ured predsjednika sazvao je izvanrednu press konferenciju za novinare kako bi izvijestili o novim dokazima koji su se pojavili, a za koje predsjednik vjeruje kako bi mogli biti presudni u oblikovanju javnog mijenja o karakteru predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Predsjednik tvrdi kako je Plenković bio štićenik u svim režimima pa se prisjetio kako je jednom prilikom izbjegao otići u školu pod izlikom gripe, kako bi mogao igrati košarku s prijateljima koji su bili suprotna smjena.

-Plenković je bio štićenik u svim režimima, na temelju lažne ispričnice je izbjegao neopravdane sate, ja ne znam nikog iz svoje generacije koji je to uspio. To su činjenice, a činjenice ne lažu. Ako pogledate u moj imenik iz sedmog razreda. Vidjet ćete i neopravdane sate i ukor jer sam pretukao onog malog Luku kada je rekao da je Franjo Tuđman bezveznjak. Kod Plenkovića nema takvih stvari u imeniku, kod njega je sve čisto kao suza. Kao i kod svih drugih čistunaca i štićenika režima, izjavio je predsjednik.

Milanović tvrdi kako je nužno da u ovim kriznim vremenima, kada BDP pada brže od rejtinga Domovinskog pokreta, a broj novozaraženih raste brže od broja nekretnina u imovinskoj kartici Dragana Kovačevića, da javnost dobije jasnu sliku o karakteru čovjeka koji se nalazi na čelu Vlade.

-Ovo nije problem, to je bilo legitimno ponašanje jednog četrnaestogodišnjaka, ali je bitno radi konteksta kako bi građani znali s kim imaju posla. Ja nikada nisam lagao da sam bolestan. Kad sam htio igrati košarku i rekao bih profesoru da me boli ku** i da mi upiše neopravdane. I živio bih s time. Nisam trčao mamici da mi ih opravda – izjavio je predsjednik Milanović.

Premijer Plenković je odmah negirao ove optužbe te ih je nazvao gnjusnim lažima kako bi se skrenula pažnja s bitnih problema.

-Ja sam danas nazvao svog prijatelja iz osnovne i pitao sam ga sjeća li se on jesam li ja taj dan bio bolestan ili sam igrao košarku s njim. On je rekao da se ne sjeća jesam li ja bio na igralištu, ali s obzirom da je naš tim taj dan izgubio, pretpostavlja da nisam bio na igralištu. Eto, dakle, sve je jasno kao suza. Predsjednik laže k’o Melita – izjavio je premijer Plenković.

Možda ste propustili

HZJZ stavio članstvo u HDZ-u na popis kroničnih bolesti koje imaju prioritet prilikom cijepljenja

Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas je objavio kako je članstvo u…

Kerum tvrdi kako Vuco nema šanse na izborima: “Split je urban grad, pa tko će glasat za seljaka”

Predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum, osvrnuo se na kandidaturu Siniše Vuce,…

Milanović predložio Zdravka Mamića za predsjednika Vrhovnog suda

Predsjednik Republike Zoran Milanović u u petak se ponovno referirao na odluku Ustavnog suda…

Plenković: Pozdrav ‘Za dom spremni’ ostaje dopušten svima koji nose maske i imaju potvrdu o cijepljenju

Premijer Andrej Plenković jutros je potvrdio novinarima kako je konačno postignut dogovor…

Zoran Milanović: Neki su 91′ bili na prvoj crti, ali ja za to nisam imao novca

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je jučer na svečanoj sjednici Gradskog vijeća…

Domovinski pokret raspisao unutarstranačke izbore kako bi i Škoro negdje pobijedio

Nakon što je u Zagrebu obrađeno 99% biračkih mjesta, postalo je izvjesno…