kujundzic

Predsjednik Vlade Andrej Plenković razriješio je ministra zdravstva Milana Kujundžića“, zbog velike afere koja je počela o ministrovim nekretninama, a nastavila se kada je otkriveno kako je preko državnih bolnica kupovao infuziju s kojom su radnici mješali beton za izgranju njegovih kuća na otocima na kojim nema pitke vode.

Od Plenkovića je tražio malo vremena, tj. da odluku o njegovoj poziciji donese nakon što on bar popiše svoje nekretnine, negdje u jesen 2021. godine. Ali premijer je ponovno pokazao svoju odlučnost da se obračuna s korupcijom.

Kujundžić je priznao da je kriv zbog toga što je učinio „normotehničke pogreške” pri ispunjavanju imovinske kartice, jer je zaboravio navesti dva kvarta koja posjeduje.

Znate kako kažu kod nas u HDZ-u, tko je bez grijeha neka baci prvi kamen – našalio se ministar.

Na pitanje novinara što će raditi nakon smjene, ima li neke nove medicinsko-urbanističke planove u rukavu – odgovorio je samo kako će prvo uzeti malo vremena za sebe, posvetit će se obitelji i obaviti neke manje kućanske radove poput košenja dvorišta. A kada trava bude pokošena, negdje za pet do šest godina, tada će vidjeti hoće li u mirovinu ili će nastaviti svoju političku karijeru.