Amfibija 3

Komunalni redari iz Novigrada uočili su rano jutros nepropisno parkirano vozilo na pučini kod plaže Punto Mare. Vozilo je plutalo na površini, a redari su vještim okom uočili kako to vozilo, iako nekim čudom pluta na vodi poput čamca, i dalje ima četiri kotača i sva ostala obilježja vozila iz cestovnog prometa.

-Ma vradžbina, nem’re bit ništa drugo – pomislio je redar Šime.

Bez obzira na potencijalno nadnaravni karakter nepropisno parkiranog vozila, redari su odmah posegnuli za Pravilnikom o poslovima nadzora nepropisno parkiranih vozila u kojem jasno stoji da se svako vozilo cestovnog prometa koje se nalazi parkirano izvan za to propisanog područja ima ukloniti.

-Ja sam odmah postupio po pravilniku i još jednom provjerio ima li na pučini označeno mjesto za parkiranje i oznaka zone, a kako nisam pronašao nikakve crte na površini vode više nije bilo dileme – prisjetio se Šime.

Njegov kolega Ante je odmah pozvao pauk službu da izađe na teren i ukloni nepropisno parkirano vozilo. Budući da se njihov kolega iz pauk službe također slijepo pridržavao Pravilnika čitava akcija je završila… zapravo vrlo je teško riječima opisati kako je završila ova akcija, no, zato možda slika govori tisuću riječi.

-Amfibija kažete? Ide i po vodi i po kopnu? Asti gospe! – iščuđavao se redar Ante dok je pred našim reporterom listao Pravilnik u potrazi za definicijom amfibije.

Čitava priča na kraju ima happy end jer je Parking služba odlučila pratiti nove trendove pa je naručila prvog amfibijskog pauka koji će od sljedeće godine s lakoćom dizati nepropisno parkirane amfibije, ali i brodove i jahte.

Amfibija će tako ostati parkirana na pučini kod Novigrada u Istri sve do petka u 16:00 sati kada će izaći na plažu Punto Mare ispred hotela Maestral te će se pridružiti brojnim gostima na velikom partiju Aperol Spritza, na kojem će gosti uživati u odličnoj glazbi, besplatnim uzorcima Aperola i brojnim drugim poklonima.

PS. Ako dolazite svojom amfibijom – iskoristite ovaj promotivni kod (NEWSBAR) kako bi mogli besplatno parkirati bilo gdje na pučini u Novigradu.