kolinda 1

Kako bi se uvjerila da je policija spremna, predsjednica je stigla u posjet na granicu s BiH gdje je obišla policajce koji čuvaju međunarodne prijelaze, ali i patroliraju zelenom granicom.

Puteljak kroz veliki šljivik jedan je od glavnih koridora na području Cetingrada kojim migranti ulaze u Hrvatsku. Kako bi se uvjerila da je policija spremna, predsjednica je stigla u posjet i zanimao ju je svaki detalj. Goran Ivić, interventni policajac, kazao je da kad uoče da je patrola, maknu se među šljive.

Predsjednica se osvrnula i na prijave za policijsku brutalnost: ”Kad se netko provlači kroz ovakav šljivik, onda je normalno da pobere nekoliko šljiva, razmišljate o tome kad čujete priče da su naši policajcu brutalni, nisu, jamčim vam za to”.

Čuvanje 350 kilometara granice izazov je za policajce. Davor Božinović, HDZ-ov ministar unutarnjih poslova, kaže da su sve linije rada policije tu uvezane: ”Na cesti je temeljna, na zahtjevnom terenu je interventna, a onda kad uočimo da migranti imaju previše šljiva onda imamo spreman i kazan.”