rostilj

Osim restorana gurmanske, bio, veganske i morske hrane, Hrvatska uskoro dobiva i novu vrstu restorana. Riječ je o kioscima koji poslužuju kebabe i sendviče, a koji će uskoro postati poznati kao restorani brze probave. Ovi specijalizirani restorani namijenjeni su prije svega zahtjevnim klijentima koji nakon noćnih izlazaka imaju vrlo specifične potrebe. Nutricionisti tvrde da podgrijana peciva s egzotičnim mozaikom mesa i umaka imaju stimulativan utjecaj na probavu jer efikasno upijaju toksine i alkohol te ih ekspresno izbacuju iz tijela.

Takva kuhinja od davnina se prakticira u kulturama diljem svijeta, a njezino širenje eksplodiralo je s pojavom diskoteka i narodnjačkih klubova.

Liječnici tvrde da su restorani brze probave spasili brojne živote pa ih mnogi nazivaju i penicilinom modernog društva.

Možda ste propustili

Zbog nedostatka liječnika bolnice će zapošljavati veterinare i mesare

Hrvatsko zdravstvo boluje od kroničnog nedostatka liječnika, osobito specijalista. U ovom trenutku…

Novi slučaj trovanja u Rijeci: Muškaracu (43) nakon čaše mineralne dijagnosticiran prijelom podlaktice

Večeras je u KBC-u Rijeka zaprimljen novi slučaj teškog trovanja mineralnom vodom.…

Zbog velikih gužvi u teretanama, od 1.1. vrijedi posebna regulacija dolazaka na parne i neparne dan

Zbog velikih gužvi u teretanama, od 1. siječnja vrijedi posebna regulacija dolazaka…

Pulska Arena dobit će krovište i fasadu kako bi joj podigli razinu energetske učinkovitosti

Grad Pula će iz europskih fondova za energetsku učinkovitost dobiti sredstva za…

ZAMP tužio grad Zadar jer nije plaćao autorsku naknadu za morske orgulje

Ovih dana stigla je milijunska tužba gradu Zadar koju je dobio od…