rostilj

Osim restorana gurmanske, bio, veganske i morske hrane, Hrvatska uskoro dobiva i novu vrstu restorana. Riječ je o kioscima koji poslužuju kebabe i sendviče, a koji će uskoro postati poznati kao restorani brze probave. Ovi specijalizirani restorani namijenjeni su prije svega zahtjevnim klijentima koji nakon noćnih izlazaka imaju vrlo specifične potrebe. Nutricionisti tvrde da podgrijana peciva s egzotičnim mozaikom mesa i umaka imaju stimulativan utjecaj na probavu jer efikasno upijaju toksine i alkohol te ih ekspresno izbacuju iz tijela.

Takva kuhinja od davnina se prakticira u kulturama diljem svijeta, a njezino širenje eksplodiralo je s pojavom diskoteka i narodnjačkih klubova.

Liječnici tvrde da su restorani brze probave spasili brojne živote pa ih mnogi nazivaju i penicilinom modernog društva.

Možda ste propustili

Plenković: Pozdrav ‘Za dom spremni’ ostaje dopušten svima koji nose maske i imaju potvrdu o cijepljenju

Premijer Andrej Plenković jutros je potvrdio novinarima kako je konačno postignut dogovor…

Vučić: Kad Srbija uvede Euro, stavit ćemo bana Jelačića na novčanicu!

Gromoglasne reakcije Srbije na planove Hrvatske da na kovanice eura stavi Nikolu…

Velike promjene na tržištu rada: Certifikat iz njemačkog jezika postao vrjedniji od diplome FER-a

Najnovije istraživanje o trendovima na tržištu rada pokazalo je kako poslodavcima diploma…

Zbog nestašice čipova na tržištu Pfizer obustavlja proizvodnju cjepiva

SVJETSKA nestašica čipova se odrazila i na industriju mRNA cjepiva kojima su…