kokos

Jedna od najpoznatijih kumica s Dolca, Verica Grabaršćak, više ne želi uzimati jaja kokošima jer ima prigovor savjesti. Njezini vjerni kupci nemalo su se iznenadili kad kod njihove omiljene prodavačice više nije bilo jaja za kupiti.

Umjesto jaja, dočekali su ih natpisi: “Jedenje jaja je ubojstvo!” “Pile želi živjeti!” i “molitvom podržimo kvočke!” Verica je objasnila svojim kupcima da je postala član udruge ”21 dan za život” koja se protivi oduzimanju jaja ispod kokoški, jer su jaja također živa bića i ne bi ih trebalo uzimati kvočkama.

Kumica je tako zbog prigovora savjesti odlučila prestati s tim “pobačajima” nad kokošima. Sad zajedno s ostalim članovima svoje udruge stoje u molitvenim bdijenjima ispred kokošinjaca i pokušavaju i druge uzgajivače jaja pozvati da prestanu s tim užasnim običajem.

Gospođa Grabarščak nije se zaustavila na tome, pa otkupljuje jaja od drugih kumica i nosi ih doma gdje ih 21 dan grije u inkubatoru dok se pilići ne izlegu. Pozvala je i sve ljubitelje jaja da prestanu konzumirati kokošji pobačaj, raditi ga tvrdo ili meko kuhanog, na oko ili kao kajganu.

Možda ste propustili

8. MART: Kako kupiti poklon ženi koju volite a da vam supruga za to ne sazna

Istraživanje je pokazalo da svaki treći brak završi kada supruga dozna da ženi koju volite kupujete bolje poklone nego njoj. Zato detaljno čitajte ove instrukcije, jer jedan pogrešan korak i vaša supruga bi za Dan žena mogla dobiti alimentaciju.

Poskok ugrizao Zagorca pa uginuo od trovanja alkoholom

Velika tragedija zadesila je Donje Vinjane u Imotskoj krajini. Dvogodišnji poskok smrtno…

Znanstvenici s Hardwarda istražuju balkanski fenomen mirisa koji se čuju

Već u osnovnoj školi učenici uče da čovjek ima pet osjetila, odnosno…

Osamnaestgodišnji mladić iz Rijeke sumnja kako je njegova nova djevojka zapravo muškarac jer nije pala na Balaševićeve pjesme

Osamnaestgodišnji mladić iz Rijeke sumnja kako je njegova nova djevojka zapravo muškarac…

Kako bi izbacili vulgarnu riječ iz naziva grada, Sisak mijenja ime u Dojak

Sise, cice i dude, samo su od nekih pogrdnih naziva za ženske…

Zagorca s govornom manom razumiju u cijeloj Hrvatskoj

Razne govorne mane poput disleksije, mucanja te nemogućnosti izgovaranja slova R poput…