franka batelic

Nakon što je izvorna hrvatska pjesma “Crazy” od zlih jezika i povampirenih udbaša proglašena plagijatom, na površinu je konačni isplivala istina. Iako je sudskim vještačenjem dokazano da je instrumental pjesme “Crazy” zapravo samo varijacija izvorne međimurske popevke, zbog pravnih zavrzlama Hrvatska je svejedno skoro diskvalificirana s Eurovizije.

Hrvatski tim glazbenih stručnjaka koji je skrojio originalnu pjesmu zbog toga je odlučio prepraviti pjesmu i smisliti novi originalni instrumental koji će služiti na čast i diku svim hrvatskim narodima, kako u domovini, tako i u dijaspori.

Autori glazbe Branimir Mihaljević i Denz kažu da će nova glazba ostaviti nedvosmislen okus kulena i paškog sira u ustima slušatelja jer odiše originalnošću i prepoznatljivim hrvatskim motivima. Nadaju se da će melodija nove pjesme razigrati srca publike kao što je to svojevremeno u Kninu napravio dr. sc. Franjo Tuđman.

Iako i nova melodija ima korijene u hrvatskoj narodnoj glazbi, također će ukomponirati sintetsko zvukovlje moderne generacije koristeći sintesajzere i napredni glazbeni program Fruity Loops. Pjesma s novom glazbom doživjet će premijeru kroz koji tjedan, a s HRT-a su objavili prvi teaser novog instrumentala kojeg možete poslušati ovdje: