hajduk torcida
West Brom 4ever/Wikimedia Commons

Nakon što je utakmica protiv Dinama prekinuta u 70. minuti zbog pirotehničkih sredstava bačenih na teren, stigla je najoštrija kazna za splitski klub. Sljedeće dvije utakmice, protiv Inter-Zaprešića i Varaždina, Hajduk će morati odigrati uz prisutnost publike unatoč pandemiji koronavirusa.

Priopćenje Hajduka prenosimo u cijelosti;

HNK Hajduk kažnjen je odigravanjem naredne dvije utakmice HT Prve lige s prisustvom gledatelja zbog prekršaja počinjenih na utakmici Hajduk – Dinamo odigranoj 4. ožujka na Poljudu. Kazna stupa na snagu od dana konačnosti ove odluke.

Tako će se nedjeljna utakmica 27. kola Hajduk – Inter-Zaprešić i susret 29. kola HT Prve lige Hajduk – Varaždin odigrati pred punim tribinama stadiona Poljud.

Splitski klub je već nekoliko puta ove sezone novčano kažnjen zbog upotrebe pirotehnike svojih navijača, a zbog učestalog ponavljanja prekršaja sada su dobili i najtežu moguću kaznu – igranje pred publikom za vrijeme pandemija koronavirusa.

‘Bili’ su najtežu kaznu dobili 2018. godine kada im je, također nakon derbija s Dinamom, odsječena kazna od četiri utakmice bez gledatelja. I tada je razlog bila upotreba pirotehnike, no to se ne može usporediti s ovom kaznom, jer jedno je igrati bez publike, ali fokusirati se na igru dok 20.000 gledatelja kašlje na tribinama je nešto sasvim drugo.