6868520301 f39c739cf4 o

HČSP se ponovno oglasio optužujući vlasti da su sabotirali njihov plan za gospodarski oporavak. Oni su promidžbom nacionalističkog i neonacističkog turizma planirali dovesti desetke tisuća inozemnih turista u Hrvatsku. Tvrde kako je riječ o dobrim potrošačima koji ne bi trošili samo na smještaj, hranu i suvenire, već bi nanijeli i znatnu materijalnu štetu gradskome prijevozu te različitim objektima koji bi potom ostvarili dobit od odšteta.

Zna se da sudionici ovakvih skupova ne štede pri kupnji alkoholnih napitaka, što je samo po sebi golem prihod za sve proizvođače i ugostiteljske objekte. Ujedno bi to bila velika promidžba za grad i državu, koja je u poziciji da ne smije odbijati goste – istaknuli su iz turističke agencije HČSP-a.


Prednost je takvih skupova, ističu organizatori,  što uz nacionaliste u grad dolazi i mnogo protivnika skupa koji su, baš kao i nacionalno osviješteni turisti, dobri potrošači alkohola te također mogu proizvesti znatne materijalne štete gradskoj i privatnoj imovini. Gubitke su zbog zabrane osjetili i lokalni policajci, koji neće ostvariti dodatne dnevnice. Usto, policija nema razloga naručivati skupu opremu za suzbijanje nereda, a po potrebi i nezadovoljstva građana.

Kako da budemo spremni na suzbijanje izražavanja nezadovoljstva razočaranih građana ako prije toga ne vježbamo i ne naručimo skupu novu opremu – požalili su nam se neimenovani izvori iz Ministarstva unutarnjih poslova.

No, kako su poručili iz ogranka HČSP-a koji se bavi kulturom i animacijom, oni ne planiraju odustati od daljnjih pokušaja da se ipak takvi skupovi održe, a vidjet ćemo hoće li naše gradske i državne vlasti prepoznati u tome priliku za ostvarivanje dodatnih prihoda od pomalo podcijenjenoga nacionalističkog turizma.

Možda ste propustili

ODGOVOR ČITATELJIMA ‘Visoki časni sud HDZ-a’ nije vijest s NewsBara!

U posljednjih nekoliko sati smo primili veći broj poruka čitatelja NewsBara koji su…

Hrvatska dobila počasnu titulu samuraja zbog vrsno izvedenog demografskog harakirija

Iz Japana su nedavno stigle dobre vijesti za Hrvatsku, koja je primljena…