HAVC je objavio ono što su svi već dugo slutili, inspiracija za filmove koji veličaju domaće ratne pobjede lagano blijedi, scenaristi su potrošeni, a osvježenje nije ni na vidiku. Napominju kako su tome uvelike pridonijele i poneke haaške presude hrvatskim generalima te konstatacije da je Oluja zapravo bila zločinačka akcija, a to je dodatno zbunilo domaće autore jer više nisu sigurni koje ratne pothvate smiju veličati u filmskim uprizorenjima. Prisjećaju se dobrih starih vremena kad su gotovo pola stoljeća nakon završetka 2. svjetskog rata snimali isključivo ratne filmove koji su veličali partizansku pobjedu nad fašističkim neprijateljem.

– Tad se nije pitalo što je tema filma, nego koji je partizan glavni lik – prisjeća se sa suzom u oku Saša Brašić, statist koji je poginuo u čak 50 partizanskih filmova.

Njihov je prijedlog da Vlada RH s novim mjerama za spas gospodarstva razmisli i o objavi rata nekoj od susjednih zemalja kao mjeri koja bi trebala spasiti domaću filmsku industriju.

– Smatramo kako bi bilo najbolje da to bude jedna od zemalja s kojima graničimo na jugu ili istoku jer one nisu u NATO savezu, što znači da ćemo sigurno izvojevati pobjedu – kaže Saša i dodaje kako ne bi imali ništa protiv ni da se objavi rat Iranu jer će se onda cijeli svijet priključiti Hrvatskoj u vojnom pohodu, a to će biti dovoljno inspiracije za sljedećih 50-ak godina.

Možda ste propustili

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘