franka batelic

Još jedan skandal potresa hrvatsku predstavnicu na Euroviziji nakon polufinalne večeri. Franka Batelić nije se uspjela plasirati u finale Eurovizije pa je optužena za plagiranje prošlih hrvatskih predstavnika koji su također ostali bez finala.

Iako je pjevačica dala sve od sebe, izakulisne igre polučile su novim negativnim publicitetom. Hrvatska već neko vrijeme bira predstavnike za Euroviziju daleko od oči javnosti, u skrivenim odajama HRT-a.

Javna televizija uzela si je za pravo birati predstavnike i pjesme na temelju samo njima poznatih kriterija i tako snosi punu odgovornost za plasman.

HRT se nadao da će dobrim plasmanom povećati svoj ugled i prikupiti nove pretplatnike iz cijele Europe, no još uvijek nisu polučili rezultate. Štoviše, njihov ugled trpi svake godine pa se baza pretplatnika danas svodi na umirovljenike i studente koji su se našli u istoj prostoriji s televizorom.

Ugledu će dodatno naštetiti i dosta stabilna optužba za plagiranje plasmana jer je nepobitno da Hrvatska skoro svake godine poluči iste rezultate. O tome smo pitali i stručni žiri HRT-a, odgovoran za odabir predstavnika, a oni su nam rekli samo:

“Plasman je nakratko bio na javno dostupnoj domeni, ali mi smo definitivno autori tako da nije riječ o nikakvom plagijatu. Ovaj plasman je naš autorski rad na kojeg smo iznimno ponosni. Ovom prilikom želimo zahvaliti i svim pretplatnicima koji su nam omogućili ekskurziju u Portugal.”

Možda ste propustili

Nikad nećete pogoditi tko je bivša hrvatska premijerka koja je sinoć ispala iz ‘Masked singera’

Kada ju je voditeljica Nikolina PIšek pitala kako je uspjela ujutro biti premijerka, odgovorila je ‘zato što sam kraljica i zato što sam koristila Uber.‘