hrvatska

Srednjovjekovna zemlja prepuna lažnih vitezova, političkih igara, čudovišta i nemorala nova je članica Europske unije. Hrvatska je unatoč tome jedna od najljepših zemalja starog kontinenta, čija prirodna čuda i drevni gradovi služe kao podloga za razvoj magičnog svijeta ‘Igre prijestolja’, piše The Economist.

Analiza britanskih ekonomista pokazuje da je jaz između siromašnih i bogatih u “Igri prijestolja” manji nego u stvarnoj Hrvatskoj.

U toj mladoj državi postoji oko 300 multimilijunaša dok mirovine i plaće padaju svaki mjesec, a nezaposlenost i troškovi rastu. U Westerosu je samo sedam bogatih obitelji i manja je nezaposlenost. Mladi Hrvati žive s roditeljima do 30. godine, imaju gotovo najvišu stopu nezaposlenosti u Europi, a mladi u Westerosu od 16. godine odlaze od kuće te, ako nemaju posla, barem uvijek mogu raditi na Zidu.

Ekonomisti zaključuju da su možda najbolji primjer Hrvatske zaostalosti zmajevi. Kad se zmajevi mlade Daenerys usporede s hrvatskom čovječjom ribicom, svima je jasno koja je zemlja razvijenija.

Možda ste propustili

8. MART: Kako kupiti poklon ženi koju volite a da vam supruga za to ne sazna

Istraživanje je pokazalo da svaki treći brak završi kada supruga dozna da ženi koju volite kupujete bolje poklone nego njoj. Zato detaljno čitajte ove instrukcije, jer jedan pogrešan korak i vaša supruga bi za Dan žena mogla dobiti alimentaciju.

Čitajte sitna slova: Nova ZET karta za 4 kune ne uključuje sjedeće mjesto

Iz udruge potrošača upozorili sve korisnike ZET-ove nove karta od četiri kune…

Juda odbio poljubiti Isusa jer se držao preporuka Stožera za civilnu zaštitu

“Koga ja poljubim, taj je, njega držite!” – rekao je Juda kada je sklapao dogovor sa farizejima u siječnju. No, kada su pregovarani uvjeti, još nije bilo koronavirusa.

Autoškole uvode tečaj znakovnog jezika za vozače luksuznih njemačkih limuzina u nadi da će naučiti čitati prometne znakove

Vozači luksuznih bavarskih limuzina obično se ne obaziru na prometne znakove, a…

Muškarci u Hrvatskoj referendumom traže pravo na polovicu kreveta

Udruga zauzetih muškaraca koji svaku noć provedu balansirajući na ivici kreveta “Akrobat”,…

Informatičar instalirao djedu novi disk u kralježnicu

Vijest kako je 32-godišnji informatičar svom djedu ugradio novi disk u kralježnicu…