Već desetljećima i mala djeca u Burundiju znaju da linija Virovitica-Karlovac-Karlobag označava zapadnu granicu velikosrpske hegemonije, ali zašto baš ti gradovi i kakva je uloga Vojislava Šešelja u tome, ostalo je do nedavno u stranputicama povijesne zbiljnosti. Davne 1989. godine, najutjecajniji četnički vojvoda u iseljeništvu Momčilo Đujić, imenuje beogradskog desničarskog političara Vojislava Šešelja za četničkog vojvodu i time u potpunosti mijenja daljnje tekovine četničkog pokreta i sna o Velikoj Srbiji. Svojeg prvog kontakta s mladim Šešeljom, prisjeća se kroz smijeh sad već ostarjeli Momčilo Đujić.

– Trebali ste da ga vidite, onako čosavog i šmrkavog. Četnik pa bez brade, čosav ko čedo, aloo bre?! – konstatira nam Đujić, dodajući da bi još sve ostalo pod kontrolom da Šešelj nije progovorio.

– U prvi čas smo svi šuteli.. Ono muvu si mogao da čuješ u vazduhu…Onda su momci počeli da mašu okolo skrivenoj kameri. Usledela je koljačina od smeha, više ljudi izgubišmo nego na Neretvi! – priča nam Đujić sad već crvenog lica i očiju punih suza od neprekidnog smijanja.

– Keve mi, isti onaj lovac Elmer iz Duška Dugouška ili kako ga ono zovete.. Zekoslava Mrkve…ne, ne, ne.. Mvkve! Elmev! – jedva izgovara Đujić, gušeći se od smijeha i lupajući šakom po stolu.

Nakon što se otišao umiti i popiti malo vode, Đujić nam otkriva kako je prvobitna granica bila Špišić Bukovica – Husje – Jablanac, ali jednostavno nisu mogli odoljeti, a ne staviti gradove koji sadrže slovo R i desetljećima se smijati Šešelju dok ih izgovara. Na pitanje smatra li Šešelja ipak dostojnim titule četničkog vojvode, Đujić se ponovno nasmijao, dodajući da ga u cijeloj toj tragediji ipak malo tješi činjenica što mrska mu Hrvatska ima jednog Bujanca. Za kraj razgovora nam otkriva kako četnici osmišljavaju novu krilaticu za Šešelja – Roji roj Srba preko Srebrenice, kreće Dražo kroz Krajinu do Korenice!

Možda ste propustili

Na današnji dan umro je heroj naroda koji je čeznuo za nezavisnošću

Na današnji dan umro je čovjek kojeg većina njegovog naroda smatra istinskim…

Udruga branitelja Domovinskog rata Muenchen ’91: Jesmo li za to u povlaštenoj mirovini?

Predsjednik udruge Muenchen ’91., koji je trenutačno na kraćem boravku u Remetincu,…

ŠOKANTNO: Policajac u SAD-u zaustavio Afroamerikanca koji nakon toga nije umro misterioznom smrću

James Trenton, Afroamerikanac iz savezne države Alabame, vraćao se s posla kad…

Šešelj želi eliminirati ‘pedeve’, stručnjaci nisu sigurni radi li se o poreznoj reformi ili o genocidu

Šešelj želi eliminirati pedeve, stručnjaci nisu sigurni radi li se o poreznoj…

SAD vraća 50.000 hrvatskih pištolja jer su istrenirani da pucaju samo na Srbe

Američki policajci su isprva bili uvjereni da su hrvatski pištolji neispravni jer nisu mogli pucati, ali hrvatska tvrtka im je poslala objašnjenje da pištolji rade sasvim normalno – kada su upereni u metu prave nacionalnosti

U BiH otkrivena skupina modernih internet terorista ‘www habija’

U organiziranoj akciji SIPA-e i MUP-a otkrivena je organizirana skupina radikalnih korisnika…