ava karabatic

Ava Karabatić dobila je zatvorsku kaznu od 17 godina zatvora bez prava pomilovanja nakon što je prošle godine protiv nje podignuta optužnica za zločin protiv čovječnosti. Najpoznatija hrvatska profesorica talijanskog i latinskog prijavljena je policiji kada je prošle godine zapjevala u javnosti.

Ubrzo su se pojavile i snimke njezinog vokalnog napada na bespomoćnu publiku, koje su poslužile kao dokazi za nečovječni zločin. Ava je svojim glasom izazvala traume kod publike i pomor riba u tržišnoj vrijednosti od oko 100.000 kuna, a sud je odlučio da se radilo o planiranom zločinu.

Ava je tom prilikom zapjevala s Ivanom Pernarom, koji je osuđen u odsutnosti i za njim je raspisana tjeralica. Policija i pravni sustav nikako nisu mogli doći do njega jer se izbrisao iz svih oblika službenog postojanja kako bi pobjegao od HRT-ovih inkasatora.

Zbog pokušaja pjevanja dobila je 17 godina zatvora, a pri izricanju kazne sutkinja joj je u lice priznala: ‘I to je premalo. Dao Bog da se ovako nešto više nikada ne dogodi’. Svi koji su sudjelovali u procesu i morali čuti Avino pjevanje dobili su beneficirani radni staž i tjedan dana oporavka u toplicama. Snimku zločina kojeg su snimile kamere prenosimo u nastavku, no gledajte ga na vlastitu odgovornost: