giphy

Sinoć je održana debata potpredsjedničkih kandidata Mikea Pencea i Kamale Harris, koja je po mnogima najvažnija debata ovogodišnjih izbora u SAD-u. Za razliku od sučaljavanja Trump – Biden, koji je izgledao više kao svađa dvojice srednjoškolaca, ovo je sučaeljavanje djelovalo ipak malo civiliziranije i uz znatno manji broj upadica i repliki. Naglasak je naravno, bio na pandemiji koronavirusa, gorućem pitanju u izbornoj kampanji.

Pence i Harris su preuzeli su ulogu glasnogovornika Trumpa i Bidena, budući da je jedan od njih zauzet plaćanjem Facebook oglasa o tome kako ima prirodni imunitet na koronavirus, a drugi je toliko star da ga moraju čuvati pod staklenim zvonom kako bi poživio bar do izbora. Debata se održala u Salt Lake Cityju, a svi sudionici su bili odvojeni pregradama od plexiglasa, jer očito, nitko od njih nema prirodni imunitet kao Donald Trump.

giphy

U trenutku kada se učinilo kako će debata postati ozbiljna i da će u fokus doći teme koje muče američko društvo, show je ukrala muha balegarka koja je nije mogla pronaći WC pa je sletjela na najsličniju stvar u studiju – na glavu američkog potpredsjednika Mikea Pencea. Tamo je odmarala pune dvije minute te je tako postala je glavna zvijezda večeri.

Čitava situacije je dobila hashtag #FlyGate, a a prema posljednjim istraživanjima muha trenuno ima bolji rejting od oboje potpredsjedničkih kandidata.